KÜTAHYA’YA 150 DOKTOR ATANDI

Sağlık Bakanlığı tarafından 112. Dönem DHY Doktor Atamalarında Kütahya’ya 19’u Uzman, 131’i Pratisyen toplam 150 hekim kadrosu verildi. 150 doktor atamasını Kütahya’ya müjdeleyen AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, atmaların şehre hayırlı olmasını temenni ederek “Gelişerek ve büyüyerek hep daha iyiye inşallah” diye konuştu.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamaları kamuoyuyla paylaştı. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Algoloji, Anatomi, Anesteziyoloji ve Reanima, Çocuk Kardiyolojisi, Gastroentrolojik Cerrah, Tabip, Aile Hekimliği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Neonatoloji bölümlerinde görevlendirilmek üzere toplamda 35 hekim ve cerrah ataması gerçekleşti.

19 UZMAN, 131 PRATİSYEN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürüne şükranlarını sunan Mustafa Önsay, “Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gelişerek ve büyüyerek hep daha iyiye inşallah…” şeklinde konuştu. AK Parti Kütahya Milletvekilleri de doktor ataması yapılan listeyi kamuoyuna duyurarak, şehirde görev yapacak uzman hekimlere hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Kütahya İl Merkezi ve ilçeleri kapsayan doktor atamalarında 19 uzman, 131 Pratisyen olmak üzere toplam 150 hekim önümüzdeki günlerde ataması gerçekleştirilen merkez ve ilçelerde görevlerine başlayacaklar.

BAZI BRANŞLAR DİKKAT ÇEKTİ

Atamaların yapıldığı branşlardan Algoloji, Neonatoloji bölümleri dikkat çekti. Gebelik, doğum ve sonrasındaki bir aylık süreçte bebeğin sağlığı ile ilgilenen tıbbi birim olarak bilinen Neonatoloji ile Kütahya’da sarılık, prematüre apnesi, prematüre anemisi, doğuştan kalça çıkıklığı, yarık damak vb. yenidoğan sağlık sorunları için hizmet verilecek.

Algoloji branşına ise uzamış, kronikleşmiş ve sebebi zor bulunan ağrı nedeniyle sıkıntı çeken hastalar başvurup hastalıklarına çözüm bulabilecekler.



'KÜTAHYA’YA 150 DOKTOR ATANDI' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.