KÜTAHYA’YA YAPILACAK YATIRIMLAR OSB TEMSİLCİLERİ TARAFINDAN İSTİŞARE EDİLDİ

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcıları, Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısı ve kahvaltı programında bir araya geldi.

Ulusal ve yerel basın mensuplarının da yer aldığı programda, Kütahya Organize Sanayi Bölgesinin gelişimine yönelik stratejiler tartışılarak, tamamlanan ve devam eden projeler görüşüldü. Kahvaltı programında buluşan sektör ve firma temsilcileri hem hasret giderdiler hem de Kütahya’ya yapılacak hizmetler hakkında istişarelerini sürdürdüler.

KÜTAHYA OSB GENİŞLİYOR

Burada bir konuşma yaparak sektör temsilcilerine seslenen Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu şunları söyledi;

“Şunu özgürce ifade edebilirim ki, genişleme çalışmalarımızın sonuna gelindi, kamulaştırma aşamasına geçmek üzereyiz. Bu genişleme ile birlikte iki buçuk ila üç milyon metrekare arası yeni genişleme alanı elde etmiş bulunacağız. 2024 yılının ilk ayları itibari ile de tahsislerimize başlamış bulunacağız. Altyapı çalışmalarımız da yeni genişleme sahalarının bir an önce işlevsel hale gelebilmesine entegre olarak devam etmektedir. 21. Cadde olarak adlandırdığımız yeni genişleme sahasında altyapı çalışmaları tamamlanmış durumdadır. 21. Caddedeki parseller de tahsise hazır duruma yaklaşmış bulunmaktadır. Tahsis isteği olan yatırımcıların başvurusunu gerçekleştirdiği taktirde, uygun arazi olduğunda başvuru sırasına göre kendilerine bildiriyoruz.”

“OSB’Yİ DESTEKLEYİCİ UNSURLARI DA EKLİYORUZ”

OSB alanı içerisinde yürütülen hizmetler doğrultusunda yeni destek unsurlarının çalışmalarının da sürdüğünü belirten Başkan Eskioğlu, “Altyapı iyileştirme çalışmalarına da hızımızı kesmeden devam ediyoruz. Ana caddemiz olan Nafi Güral Caddesi asfalt hale getirildi. Taş Çarşı projemizin de en kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Sanayi Bölgemizde faaliyetlerine devam eden 9 adet işyerine ilave olarak 10 adet daha işletme dükkânları ekleyerek yatırımcılarımızın ve sanayi bölgemizi ziyaret eden misafirlerimizin hizmetine sunacağız. Yeni yapılacak olan 10 işyerinde kargo şubeleri, iş makinası tamirhaneleri gibi hizmet sektörleri yer alacaktır.” diye konuştu

Kahvaltı ve istişare toplantısı, görüş ve önerilerin bildirilmesiyle sona erdi.