KÜTAHYA DEV BİR ORGANİZASYONA TALİP

Kütahya’da düzenlenecek Uluslararası Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi için 200 şehre davetiye gönderdiklerini belirten Kütahya Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü Mehmet Zenci, UNECSO Dünya Zirvesi kapsamında Zanaat ve Halk Sanatları Platformunun seçim ve toplantısına Kütahya’nın ev sahipliği yapması için girişimlerinin devam ettiğine değindi.

Kütahya Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü Mehmet Zenci, Kütahya’nın önümüzdeki günlerde dev bir organizasyona imza atabileceğini belirtti.

Planladıkları etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Zenci, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Kütahya’nın şehrimizin sanatçılarını uluslararası forumlarla, ağlarla buluşturmak adına UNECSO’ya taahhüt verildiğini vurguladı.

200 ŞEHRE DAVETİYE GÖNDERİLDİ

18-22 Ekim 2023 tarihlerinde Kütahya’da düzenlenecek Uluslararası Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi için 200 şehre davetiye gönderdiklerini belirten Zenci, “Şu ana kadar 40 şehirden davetimize dönüş var. Biz bu davetimizde sadece UNESCO’daki şehirleri değil. Kardeş şehirlerimizi, UCLG MEWA’da komisyon üyesi olduğumuz kültür alanındaki şehirleri ve UNECSO’nun kültür ve sanat platformundaki tüm şehirleri davet ettik.” Şeklinde konuştu.

‘OLUMLU CEVAP GELİRSE KÜTAHYA’DA GERÇEKLEŞECEK’

2020 yılında İtalya’da UNESCO Dünya Zirvesinin İstanbul’da yapılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Zenci, “Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık da bu yönde oy kullanmıştı ve bütün ülkemiz büyük bir lobiye girmişti. Ne yazık ki İstanbul geçtiğimiz ay bu etkinliğe, UNECSO Dünya Zirvesine ev sahipliği yapamayacağını bildirmiştir. Bu üzücü bir durum o konferansta bizler de kendi ağımızla ilgili bir seçime girecektik. Zanaat ve halk sanatları ağının yönetimi belirlenecekti.” Dedi. Başkan Işık’ın talimatları ve yönlendirmeleri ile UNECSO Genel Sekterliğine bir mail gönderdiklerini vurgulayan Mehmet Zenci, “Programın tamamın değil ama bizim de içinde bulunduğumuz Zanaat ve Halk Sanatları Platformunun seçim ve toplantısının şehrimizde yapılabileceğini söyledik. Eğer bu maile de olumlu cevap gelirse ağdaki 128 şehrin resmi konferansı ve seçimi Kütahya’da gerçekleşecektir.” İfadelerini kullandı.