112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHRİN EMNİYET KİLİDİ

Kütahya’daki her ihbarın direkt çağrı alanına düştüğünü ifade eden 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit, Düşen çağrılar anında ilgili birimlere yönlendiriliyor. Herkesin aynı anda aynı ihbarı görmesi ile harekete geçme aşamasında herhangi bir zaman kaybının engellediğini vurguladı.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinin (GAMER) işleyişi hakkında bilgi verdi.

BÜYÜK BİR SORUMLULUK

Kütahya’da kamu düzeni ve güvenliğini bozucu nitelikte olayların yol açtığı acil durumlarda, doğal afetlerde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde çözüm bulunuyor. Kütahya’da kilit bir görevi üstlenen 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve GAMER yetkilileri şehrin düzeninin korunmasında büyük bir sorumluluk üstleniyor.

Kütahya’daki her ihbarın direkt kendilerine iletildiğini ifade eden Tamer Yiğit, “Herhangi bir olumsuzluğa bir acil ihtiyaca cevap verecek tüm birimler bu alanda. Düşen çağrılar anında yönlendiriliyor. Çağrı düştüğünde öncelikle orta noktaya geliyor. Çağrı alıcı çağrıyı aldığı zaman koordinasyon gerektiren tüm kurumlara aynı anda yayınlıyor.” İfadelerini kullandı.

‘ZAMAN KAYBINI ENGELLİYOR’

“Mesela trafik kazası oldu bölgenin neresi olduğu tespit ediliyor jandarma ya da emniyet harekete geçiriliyor.”şeklinde konuşan Yiğit, AFAD’a ihtiyaç varsa AFAD, itfaiyeye ihtiyaç varsa itfaiyenin ya da herhangi başka bir birimin çağrı alanından yönlendirildiğini açıkladı. Geliştirilen yazılım üzerinden müdürlükteki tüm birimlere çağrının aynı anda düştüğüne değinen Yiğit, bu sayede herkesin aynı anda aynı ihbarı gördüğünü ve harekete geçtiğini bunun da zaman kaybını engellediğini vurguladı.

‘TÜM KURUMLARIN HABERİ OLUYOR’

Çağrı alanından çağrıyı cevaplayan 5, toplam 40 personel olduğunu açıklayan Yiğit, 7/24 vardiyalı olarak toplamda 120 personelle görev yaptıklarını ifade etti. Çağrıyı cevaplama süreleri hakkında da bilgi veren Yiğit, “Bir iki saniyede çağrıya reaksiyon gösteriliyor. Ortalama 30 saniyelik görüşmeden sonra tüm kurumların haberi oluyor.” Dedi.

81 ilde olduğu gibi Kütahya’da da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) oluşturulduğuna değinen Yiğit, GAMER sayesinde Kütahya’nın yüksek teknolojiye sahip kriz yönetim birimlerine sahip olduğunu belirtti.