GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ

Kütahya’daki orman yangınında yaralanan ve tedavi gördüğü Eskişehir Şehir Hastanesinde hayatını kaybeden OGM Merkez İşletme Şefi Murat Yıldırım Kütahya’da toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Veysel Tiryaki “Bu coğrafyayı bizden sonraki nesillere çocuklarımıza onların çocuklarına bırakmamız için elimizden geleni yapmamız gerek. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Törene, Kütahya Valisi Musa Işın, Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Mustafa Koç, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, AK Parti Kütahya İl Başkanı Musatafa Önsay, Yıldırım’ın ailesi, yakınları, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

‘ŞEHİTLERİMİZİN ARKASINDAN

GÖZYAŞI DÖKEN BİR TOPLUM DEĞİLİZ’

Hem dinen hem de hukuken Murat Yıldırım’ın şehit mertebesinde olduğuna vurgu yapan Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Veysel Tiryaki “Bu toprakları bu vatan coğrafyasını bize, bizden sonraki nesillere vatan olarak bırakan ecdadımız her karışını kanıyla suladı. Biz şehitlerimizin arkasından gözyaşı döken bir toplum değiliz. Yeter ki içimizde yetişip ekmeğimizi suyumuzu paylaşıp kendi askerimize hain kurşunlarını sıkanlar olmasın. Biz bundan 100 yıl önce 1. Dünya savaşından, arkasından Kurutuluş Savaşında en yokluk geçtiğimiz günlerimizde, daha düğün sabahı delikanlılarımızı kına yakarak asker ocaklarına, sınır boylarına gönderdik. Arkalarından gözyaşı dökmedik. Yemen gönderdik, yemen türküleri söyledik. Çanakkale içinde şarkılar mırıldandık. Ama hain bir kurşunun karşısında dillerimiz tutuldu nefeslerimiz kesildi” ifadelerini kullandı.

‘GÖREVİMİZ ŞEHİDİMİZİN GERİDE

BIRAKTIKLARINA SAHİP ÇIKMAK’

Kendilerinin bundan sonraki sorumluluklarının şehidin geride bıraktıklarına sahip çıkmak olduğuna vurgu yapan Bakan Tiryaki “Bir yiğidimiz şehit cenazesindeyiz. Yakın bir zamanda devletimiz zaten bizim inancımıza değer yargılarımıza göre bu kardeşimiz zaten şehitti. Uzun yıllardır orman yangınlarında şehitler verdik. Bu kardeşlerimizi toplum hep şehit olarak gördü. Ancak yakın bir zamanda devletimiz bir kanun yasa çıkararak hudut boylarında nöbet tutarken askerimiz polisimiz şehit olduğunda nasıl hukuken de şehit statüsü kazanıyorsa orman yangınlarıyla mücadele ederken de can veren bu kardeşlerimiz artık dinen de hükmen şehit olduğu gibi hukuken de şehit statüsünde. Bize düşen görev bundan sonra da onun geride bıraktıklarına sahip çıkmak” şeklinde konuştu.

‘BU YIL ORMAN YANGINLARINDA

VERDİĞİMİZ İKİNCİ ŞEHİDİMİZ’

Bu yıl orman yangınlarında verilen ikinci şehidin Murat Yıldırım olduğuna dikkat çeken Bakan Tiryaki “Yeşil Vatanda Mavi Vatanda askerlerimiz ve polislerimiz gibi orman teşkilatının kahraman neferleri de Anadolu coğrafyasının her tarafını korumak bizden sonraki nesillere aktarmak üzerimizde bir borç olarak duruyor. Bu şehit kardeşimizi bugün yolcu ediyoruz. Bu ölümlü dünyada bu canı veren yüce yaratan bugün onu kendi yanına aldı. Onun mekanı cennet ailesi geride bıraktıkları ile rabbim cenneti ile buluştursun. Acımız büyük. Bu yıl orman yangınlarında verdiğimiz ikinci şehit. Gönlümüz arzu eder ki bu tür acılar yaşamayalım. Daha dikkatli olmamız ormanları korumada hassas davranmamız lazım. Bu coğrafyayı bizden sonraki nesillere çocuklarımıza onların çocuklarına bırakmamız için elimizden geleni yapmamız gerek. Hepimizin başı sağ olsun. Orman teşkilatına, ailesine, hepimize baş sağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

‘BAYRAK EŞİNE VE

KIZINA TESLİM EDİLDİ’

Yıldırım için, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törende Murat Yıldırım için helallik alındı. Bu esnada Yıldırım’ın ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra İl Müftüsü İrfan Açık tarafından dua edildi. Bu arada, şehit işletme şefinin bayrağı eşi Aslıhan Kalın ve kızı Duru Yıldırım’a teslim edildi.

YILLARCA KÜTAHYA’YA

HİZMET ETTİ

OGM Merkez İşletme Şefi Murat Yıldırım 26 Kasım 1987 tarihinde Kütahya Parmakören köyünde doğdu. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. 16 Mart 2013 tarihinde Kütahya Orman Bölge müdürlüğünde göreve başladı. Simav Orman İşletme Müdürlüğü, Söğüt Orman İşletme Şefliği, Altıntaş Orman İşletme Müdürlüğü, Ören Orman İşletme Şefliği Ve Kütahya Oran İşletme Müdürlüğü İle Kütahya Orman İşletme Şefliği görevlerinde bulundu. Kütahya Orman İşletme Şefliği görevini yürütmekte iken 30 Ağustos 2023 tarihinde Kütahya Merkez Gedikoğlu Çitliği mevkiinde saat 13.55’de çıkan yangından kahramanca mücadele ederken yaralanarak Eskişehir Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 31 Ağustos 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede saat 22:50 civarında hakkın rahmetine kavuşarak şehit oldu. Murat Yıldırım evli ve bir çocuk babasıdır.



'GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.