YANGIN 6 SAATTE  SÖNDÜRÜLDÜ

Kütahya merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta çıkan ve yaklaşık 10 hektar alanda etkili olan orman yangın 6 saatlik bir çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Bölgede yaşayan vatandaşlar yangından kısa süreli etkilenirken 2 orman işçisi yaralandı. İşçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi

Kütahya’daki orman yangınına müdahale eden dozerlerden biri rüzgarında etkisi ile artan alevlerin arasında kaldı. Alevler arasında kalarak yaralanan Dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker ve Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım Eskişehir’de tedavi altına alındı. Personellerinin durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Kütahya’da çıkan orman yangınında yol açarken alevlerin arasında kalarak yaralanan 2 orman işçisi, Eskişehir Şehir Hastanesine sevk edildi.

Kütahya merkeze bağlı Gedikoğlıçiftliği köyü Tuzludere mevkiinde başlayan orman yangını 6 helikopter, 1 uçak, 33 arazöz ve 4 dozer ile müdahale edildiği ve yaklaşık 6 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındığı açıklandı.

ALEVLERİN ARASINDA KALDILAR

Orman yangını söndürme çalışmaları sırasında müdahale için yol açan dozer, rüzgarın tersten esmesi sonucu bir anda alevlerin arasında kalarak yandı. Yanan dozerden kendini dışarı atan dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker ve Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım, alevlerin arasında kalarak yaralandı. Arkadaşlarının da yardımı ile yaralı olarak kurtulan Kütahya Evliya Çelebi Hastanesi’ne kaldırılan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü personelleri, tedavi edilmek üzere ambulanslar ile Eskişehir Şehir Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan işçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İSMAİL ÇETİN YARALI PERSONELLERİ ZİYARET ETTİ

Kütahya’daki orman yangınında yanarak yaralanan ve Eskişehir Şehir Hastanesine sevk edilen personelleri, Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin ve aileleri karşıladı. Helikopter ile Ankara’dan yola çıkan ve Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’nda inen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Eskişehir Şehir Hastanesi’ne gelerek Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin’den bilgi aldıktan sonra yaralanan personelleri ve ailelerini ziyaret etti. Kütahya Valisi Musa Işın yaptığı açıklamada yaralanarak Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü personellerinin durumlarının iyi olduğunu belirtti.



'YANGIN 6 SAATTE  SÖNDÜRÜLDÜ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.