SICAKLIKLAR GİDEREK ARTIYOR; YANACAĞIZ

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre bugün, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 9 derece üzerine çıkması bekleniyor. Kütahyalılara uyarılarda bulunan Vali Ali Çelik, ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakılmaması ve zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Yaz mevsiminin etkisini iyiden iyiye gösterdiği şu günlerde Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü bugün bölge genelinin sıcak hava dalgasının etkisine girmesiyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını açıkladı.

HAVA SICAKLIĞININ 2-9 DERECE ARTMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bugünden itibaren Kütahya’nın da içinde bulunduğu bölge genelinin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 9 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde Kütahya’da sıcaklıkların 32-36 derece olması bekleniyor.

GÜNEŞ ÇARPMASINA KARŞI DİKKAT!

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, sıcak hava dalgasının oluşturabileceği güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı ve buna benzer olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, yaşlı ve çocukların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyarı yaptı.

ORMANLIK ALANDA KESİNLİKLE ATEŞ YAKMAYIN

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin beklendiği bugün için bir uyarı da Kütahya Valisi Ali Çelik’ten geldi. Türkiye’de birkaç ilde yaşanan orman yangınları yaşanırken Vali Çelik, ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakılmaması gerektiğini belirtti.

Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin üzerine çıkarak 2 ila 9 derece birden artacağını ifade eden Vali Çelik, “Zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkmayın. Ormanlarımızı ve sağlığınızı koruyun.” uyarısında bulundu. NEŞE ÇAPGULAŞ



'SICAKLIKLAR GİDEREK ARTIYOR; YANACAĞIZ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.