İŞLETMELERE “ KURUMSALLAŞMA” SEMİNERİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, Yönetim Sistemleri Danışmanı A. Berker Telek sunumu ile düzenlenen “Kurumsallaşma” semineri, konuya ilgi duyan işletme temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.     

İşletmeler için kurumsallaşma ve yönetim sistemleri ve modelleri ile standartlarının anlatıldığı seminerde, kurumsallaşma kavramının ve kurumsallaşmada kullanılan yaklaşımlar, kurumsallaşma nedir, neden gereklidir başlıklarında konuya ilişkin detaylar katılımcılarla paylaşıldı.

Seminerde, ISO 9001 ve ISO 10002 gibi uluslararası yönetim standartları, süreç yönetimi, stratejik yönetim, kurumsal performans yönetimi, risk yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, insan kaynakları yönetimi gibi sistemler kullanılarak işletmelerin sürdürülebilir başarıya ulaşmasını sağlayacak bilgiler sunuldu.

Kurumsallaşmayı desteklemek için oluşturulmuş yönetim modellerinden olan EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Modeli ve bu model ile organizasyonun liderlik, strateji, süreçler, insan kaynakları ve sonuçlara ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı seminerde, katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.