KÜTAHYA’YI BELEDİYECELİĞİMİZ İLE KUCAKLAŞTIRACAĞIZ

Yerel seçimlerde 81 vilayetin 81’inde de kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, “Yeniden Refah Belediyeciliğini yeniden ülkemizle ve şehrimiz kucaklaştırmak  istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Kütahya İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı, Genel Merkez Uşak İl Sorumlusu Ahmet Torun, Kütahya Siyasi İlişkiler Başkanı Yasin Aşıkovalı ve Kütahya Kadın Kolları İl Başkanı Kadriye Torun ile birlikte yerel seçimler konulu bir basın toplantısı düzenledi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını ifade eden Gezgin, Genel Merkezimiz tarihleri belirledi. 16 Ekim saat 17’de başvurular sona erecek. Bugün itibariyle belediye başkanlıkları, il genel meclis üyelikleri ve belediye meclis üyelikleri için başvuruları almaya başlıyoruz. Sonrasında genel merkezimiz, il ilçe yönetimlerimiz, partimizin diğer organlarıyla temayül yoklamalarımız, mülakatlarımızla yapılacak. Adaylarımız böylelikle belirlenecek” dedi. 81 vilayetin 81’inde de kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten Gezgin, “Genel seçimlerde de ittifak içinde yer aldık ama diğer partiler gibi başka bir parti şemsiyesi altında seçime girmedik. Şimdi de kendi listelerimizle Yeniden Refah Belediyeciliğini yeniden ülkemizle ve şehrimizle kucaklaştırmak istiyoruz.” Dedi. Gezgin, Refah belediyeciliğinin insanların gönlünde taht kurduğunu hatırlattı.

Başvuru ücretleri hakkında da bilgi veren Gezgin, “Gençlere çok önem veriyoruz bu yüzden 30 yaş altına hangi alana adaylık başvurusunda bulunursa bulunsun adaylık ücreti talep etmeyeceğiz. Yine engellilerimiz ve doğal afetten mağdur olan vatandaşlardan ücret talep etmeyeceğiz Kadınlardan da ücretin yüzde 50’sini alacağız.” Dedi. Başvuruların Genel merkeze il ve ilçe başkanlıklarına yapılabileceğini dile getiren Gezgin, “Genel seçimden sonra parlamentolar şekillendi. Ülkemiz iki kutuplu bir siyaseti yaşıyor. Bizde Cumhur İttifakında yer aldık.” Dedi. Kimseden bir bakanlık, vekillik talebinde bulunmadıklarını vurgulayan Gezgin, ülkenin gidişatında en önemli olduğunu düşündükleri 30 maddenin yapılmasını şartıyla ittifaka dahil olduklarına değindi. 

‘KÜTAHYA’NIN 5 SENESİ DAHA GİTTİ’

Başkan Işık’ın 5 yılda söylemiş olduğu birçok projenin havada kaldığını açıklayan Gezgin, “10 bin kişiye istihdam demişti. Belediyenin iştiraki ile istihdama neden olabilecek 100 kişilik yapı bile oluşturulmadı. Ilıca çok güzel bir hala gelecekti. Göğüs Hastalıkları Hastanesi açılacaktı vaatleri vardı. Bunların hiçbiri yaşanmadı. Kütahya’nın bir 5 senesi daha gitti.” İfadelerini kullandı.

Bazı esnafların Sevgi Yolu’nun açılmasını bazılarının aynı kalmasını istediğini ifade eden Gezgin, “Vatandaşlar da “Her şehirde trafiğe kapalı bir yol olmalı, böyle devam etmeli” diyor. Ben de açıkçası bir belediyeci olarak Sevgi Yolunun kapalı kalmasını gerektiğini düşünüyorum esnafların daha farklı metotlarla ekonomilerinin artırılması gerektiğini düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Devlette devamlılık esas olduğuna değinen Gezgin, “Harcanan her rakam milli servettir. Yapılanları yarım bırakıp yerine yeni baştan başka şeyler yapalım mantığıyla olmaz. İyi bir yönetici yanlış yapılan bir projeyi bile daha fonksiyonel hale getirebilir. Bugüne kadar yapılan tüm projeleri yapanlardan “allah razı olsun” deyip nasıl daha kullanışlı hale getiririz diye bakarız. Zaten proje üretebilme yeteneğiniz varsa yeni projeleri nereye ne yapacağım demezsiniz.” Dedi.

‘ESKİ BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BAŞVURUSU BULUNMUYOR’

Partilerine çok ciddi bir teveccüh olduğunu belirten Gezgin, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Birçok yerden ciddi teveccühler alıyoruz. Oylarımız ciddi noktada arttı. Kütahya özelinde 4. sıradayız. Kütahya’da da partimizden çıkacak aday sayısının artması bu yüzden bizi mutlu ediyor. Ama belediye başkanlığı yapmış herhangi bir kişinin bize direkt bir başvurusu şu ana kadar olmadı. Başvuru olmadı için de bizim için yok hükmündedir.”